Paard in de achtertuin

Buren

Behoorlijkheidsnorm: Luisteren naar de burger. 

De buren van verzoekers hebben een paard dat regelmatig in de achtertuin van de buren staat. Verzoekers geven aan stankoverlast te ervaren, vooral van de urine van het paard. Intussen verloopt het contact tussen de buren steeds moeilijker en ervaren verzoekers pesterijen van de buren. Verzoekers hebben de gemeente meerdere keren gebeld met een verzoek om handhaving. Ze voelen zich door de gemeente met een kluitje in het riet gestuurd, niet serieus genomen en niet op fatsoenlijke wijze bejegend.

De ombudscommissie concludeert dat de gemeente alert reageert op meldingen van overlast door verzoekers. De gemeente is tot nu toe bij iedere melding naar de buren gegaan. Nu de gemeente actief reageert op de meldingen, maar geen overlast waarneemt, is er geen mogelijkheid voor de gemeente om iets te doen aan de overlast die verzoekers ervaren.

De ombudscommissie is, gelet op hoe de gemeente steeds gereageerd heeft, van oordeel dat de gemeente voldoende heeft geluisterd naar verzoekers en zorgvuldig heeft gehandeld, de klacht is dan ook ongegrond.

 

Lees hier het rapport